Na sprookje in Australië: deze keer vroege exits voor Ysaline Bonaventure en Greet Minnen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bonaventure en Minnen out in tweede ronde in respectievelijk Andrezieux en Singapore

Na sprookje in Australië: deze keer vroege exits voor Ysaline Bonaventure en Greet Minnen

Ysaline Bonaventure en Greet Minnen gooiden allebei hoge ogen dankzij een sterk seizoensbegin. Minnen trad in Hobart uit de schaduw van partner Alison Van Uytvanck door vanuit de kwalificaties de kwartfinales te halen. Bonaventure plaatste zich voor het eerst voor de hoofdtabel van een Grand Slam.

Na hun succes in Australië hebben ze nu allebei al kennis gemaakt met de andere kant van de medaille. Bonaventure was actief op het ITF-toernooi van Andrezieux-Boutheon, Minnen op dat van Singapore. Ze wonnen beiden hun eersterondepartij, maar de tweede ronde was voor de twee landgenotes het eindstation.

NET GEEN GESLAAGDE REMONTE

Bonaventure had de Italiaanse Paolini in twee sets huiswaarts gestuurd, maar die kon rekenen op haar landgenote Gatto-Monticone om revanche te nemen. Bij 6-4 en 2-0 leek de match gespeeld, maar Bonaventure wist nog knap set twee te winnen. In de derde set kon ze een vroege achterstand niet meer goedmaken. Zo werd het 6-4, 3-6 en 6-3.

Minnen moest na haar zege tegen de Nederlandse Lemoine uitkomen tegen topreekshoofd Jorovic en die was toch wel een maatje te groot. Minnen hield gelijke tred tot 4-4. Nadien schakelde de Servische een versnelling hoger en klopte ze onze langenote uiteindelijk met 6-4 en 6-1.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties