Djokovic volgt voorbeeld van Nadal en raast door zijn halve finale, zevende titel in Melbourne nog steeds mogelijk

Djokovic volgt voorbeeld van Nadal en raast door zijn halve finale, zevende titel in Melbourne nog steeds mogelijk
Foto: © photonews

Als Nadal zo kan imponeren, moet ik dat ook maar doen. Dat moet Novak Djokovic zowat gedacht hebben in de aanloop naar zijn halve finale tegen Lucas Pouille. De Fransman maakte geen schijn van kans en kreeg zware cijfers aangesmeerd: 6-0 en tweemaal 6-2. Een onvervalst topduel wacht in de finale.

Een onstopbare Djokovic maakte er een ongelooflijke show van. Pouille had ongetwijfeld gehoopt om op zijn minst een afstraffing te vermijden, maar mocht die illusie al snel opbergen. Hij stond constant onder druk en moest zijn eigen service drie keer op rij inleveren.

Ook in het vervolg van de match bleek het haast onmogelijk om tegen Djokovic winners te scoren. Pouille probeerde het allemaal wat sneller te doen, maar ook dat hielp niet. Djokovic ging in de tweede set van 1-1 naar 4-1 en benutte zijn eerste setpunt.

DROOMFINALE DJOKOVIC - NADAL

Eenzelfde scenario voltrok zich in de derde set, al had de Serviër wel twee matchballen nodig om de winst binnen te halen. Als speler die voor het eerst in de halve finales stond, heeft Pouille er uiteraard wel een knap toernooi opzitten. Voor Djokovic is het nog niet afgelopen: die finale tegen Nadal wordt genieten vanaf de eerste rally. Afspraak zondagochtend om 9u30 Belgische tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws