Al enkele dubbeltoernooien afgewerkt op Australian Open: Belg pronkt met trofee
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Joachim Gérard wint dubbeltoernooi Australian Open in rolstoeltennis

Al enkele dubbeltoernooien afgewerkt op Australian Open: Belg pronkt met trofee

Er heeft nog eens een Belg een Grand Slam gewonnen. Op de Australian Open heeft Joachim Gérard samen met zijn Zweedse dubbelpartner Stefan Olsson het dubbeltoernooi gewonnen. Ze zetten de finale overtuigend naar hun hand. Na nog geen uurtje spelen stond het 6-3 en 6-2.

Gérard is in het rolstoeltennis ook één van de besten in het enkelspel, maar werd in Melbourne in de kwartfinales uitgerekend door Olsson uitgeschakeld. Samen vormen ze wel een schitterende combinatie in het dubbelspel. De Fransman Stéphane Houdet en de Australiër Ben Weekes konden hen op Court 3 in de finale weinig in de weg leggen.

DERDE GRANDSLAMZEGE

Voor Gérard is het de derde keer dat hij een dubbeltoernooi van een Grand Slam op zijn naam schrijft. Hij jaagt wel nog op zijn eerste eindzege in een Grand Slam in het enkelspel. Wel wist hij al drie keer de Masters te winnen in het enkel.

In het eigenlijke tennis is ook het dubbelspel bij de vrouwen al afgerond. De Chinese Zhang, die niet lang geleden er nog aan dacht om op pensioen te gaan, klopte samen met Stosur de titelverdedigsters Babos en Mladenovic met 6-3 en 6-4. In beide sets ging het gelijk tot 3-3, maar nadien maakten Zhang en Stosur het verschil.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties