Brazilianen nu al in hun nopjes: "Ik ga niet ontkennen dat de afwezigheid van Goffin voor ons alles verandert"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Brazilianen nu al in hun nopjes: "Ik ga niet ontkennen dat de afwezigheid van Goffin voor ons alles verandert"
Foto: © photonews

In het weekend van 2 en 3 februari gaat België op bezoek bij Brazilië voor de kwalificatieronde van de vernieuwde Davis Cup. Maar de Belgen moet het zonder meerdere speerpunten doen en dat zien de Brazilianen natuurlijk graag gebeuren.

Zonder David Goffin en Steve Darcis trekt België onthoofd naar de Braziliaanse stad Uberlandia. Maar naast de twee Luikenaars zijn ook Ruben Bemelmans en Joris De Loore er door blessures niet bij. Bruno Soares, de nummer 7 van de wereld in het dubbelspel, kan niet ontkennen dat hij blij is met de afwezigheid van Goffin. 

"Ik ga niet ontkennen dat de afwezigheid van Goffin voor ons alles verandert", citeert Sporza de Braziliaanse tennisser. "Met hem erbij was België uitgesproken favoriet, want Goffin zou zeker zijn twee enkelwedstrijden hebben gewonnen."

Geen enkelspelers in top 100

Brazilië heeft zelf geen enkelspelers meer in de top 100 van de wereld staan. "Wij hadden dus onze andere drie matchen moeten winnen. Onze twee spelers in het enkelspel, Thiago Monteiro (ATP 126) en Rogerio Dutra Silva (ATP 136), staan buiten de top 100. Het maakt dus een levensgroot verschil."

Het Braziliaanse tennis staat tegenwoordig op een laag pitje. "Ja, het klopt dat de tijd van Gustavo Kuerten ver achter ons ligt", lacht de dubbelspecialist. "Nochtans is tennis de tweede nationale sport in Brazilië, na voetbal. Maar er zijn veel problemen binnen de federatie", besluit Soares. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws