Vanaf maandag nieuwe nummer één: tal van scenario's liggen nog op tafel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Wie volgt Simona Halep op als nummer één van de wereld?

Vanaf maandag nieuwe nummer één: tal van scenario's liggen nog op tafel

Wat nu al vaststaat: de uitslagen op de Australian Open zullen niet zonder gevolgen. Vanaf komende maandag is Simona Halep nummer één af. Wie haar positie dan overneemt? Petra Kvitova, Naomi Osaka, Elina Svitolina en Karolina Pliskova komen nog in aanmerking.

Halep heeft op de Roemeense de aftocht geblazen in de achtste finales na een nederlaag tegen Serena Williams. Desondanks was er nog een kleine kans dat ze aan de leiding bleef in de wereldrangschikking, maar de kwalificatie van Kvitova voor de halve finales maakte daar een eind aan. Geen Halep dus meer als nummer één, maar wie dan wel?

KAN KVITOVA BLOEDVORM VERZILVEREN?

Er liggen een aantal instructies op tafel. Van de vier overgebleven kandidates, lijkt Kvitova in de best verkerende vorm. Ze leed nog geen enkel setverlies op de Australian Open. De Tsjechische moet sowieso wel beter doen dan Naomi Osaka om te kunnen dromen van de eerste plaats op de ranking.

Die voorwaarde alleen is niet genoeg. Als Svitolina of Pliskova de finale haalt, moet Kvitova het toernooi winnen. Svitolina en Osaka spelen vannacht tegen mekaar in de kwartfinales. De winnares van die partij blijft in aanmerking komen voor de koppositie. Voor de verliezer valt vannacht het doek.

ENKEL EINDWINST GEEFT SVITOLINA ZEKERHEID

Als de US Open-kampioene evengoed doet dan Kvitova, is er een grote kans dat zij de felbegeerde positie kan overnemen. Voor haar Oekraïense opponente liggen de kaarten wel enigszins anders. Svitolina is nog meer afhankelijk van de uitslagen van Kvitova. Als de Tsjechische de finale haalt, dan moet de Masters-kampioene het toernooi winnen.

Voor Pliskova is het misschien nog de meest heldere situatie. Zij is de enige van de kanshebsters die al op de eerste plaats heeft gestaan, maar is momenteel pas nummer acht. Om naar de top te kunnen terugkeren, moet ze sowieso de Australian Open winnen. Zij treft in de kwartfinales wel Serena Williams.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties