Petra Kvitova zet ook lokale heldin vlot opzij en bereikt voor het eerst sinds 2014 halve finale Grand Slam

Petra Kvitova zet ook lokale heldin vlot opzij en bereikt voor het eerst sinds 2014 halve finale Grand Slam
Foto: © photonews

Wat een weg heeft voormalig nummer twee van de wereld Petra Kvitova moeten afleggen om weer aan de top te geraken. Nadat ze een messteek kreeg van een overvaller eind 2016 volgde een lange revalidatie. Nu staat de Tsjechische opnieuw in de halve finales van een Grand Slam.

Tegen haar opponente in de kwartfinales, de Australische Ashleigh Barty, had ze al gewonnen in Sidney. Dat was toen wel een thriller, deze keer was de overmacht van Kvitova groter. Ze stond uitstekend te serveren en mixte goed tussen het betere powertennis en geregeld eens het slaan van een haarfijne slice drop: 6-1 in de eerste set.

Barty begon haar opslagspelletjes vlotter te winnen in set twee en had een paar kansen om door de opslag van Kvitova te gaan. Dat gebeurde niet doordat de tweevoudig Wimbledon-winnares op de belangrijke momenten haar beste tennis boven haalde. Ze duwde in het slot van de tweede set nog even door: van 3-4 ging het naar 6-4.

FAVORIETE IN HALVE FINALE

Kvitova zit dus nog eens bij de laatste vier op een Grand Slam. De vorige keer dat ze hierin slaagde, was in het jaar dat ze haar tweede Wimbledon won. In de halve finales van de Australian Open zal ze ook starten als grote favoriete tegen de Amerikaanse revelatie Danielle Collins.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws