Onze analiste buigt zich over nachtelijke wedstrijd die eindigde om 3u12: "Dat is een moeilijke"

Onze analiste buigt zich over nachtelijke wedstrijd die eindigde om 3u12: "Dat is een moeilijke"
Foto: © photonews

Garbiñe Muguruza en Johanna Konta zorgden tot dusver voor hét huzarenstukje van de Australian Open. Het was al voorbij middernacht toen zij begonnen aan hun tweederondepartij. Ze maakten er een lange driesetter van, gewonnen door Muguruza, die pas eindigde om 3u12. De max of toch een brug te ver?

"Je weet dat je met enorm veel wedstrijden zit. Als daar een paar vijfsetters tussen zitten, schuift dat enorm op. Hier was het wel heel laat", merkt onze huisanaliste An-Sopie Mestach op. "Het is niet evident om dan nog een goed niveau te halen. Het toernooi heeft er veel commentaar op gekregen, wat ook wel logisch is. Hoe meer matchen er zijn, hoe langer het duurt."

Je moet het schema nog wel rondkrijgen 

An-Sophie Mestach

Er waren wel meer dagen dat ze in Melbourne voorbij de klok van middernacht bezig waren. Moeten ze hiermee doorgaan of het afschaffen? "Ik weet het niet goed. Dat is een moeilijke. Het is niet leuk voor de spelers. Je moet het schema ook nog wel rondkrijgen. Het was vooral op Rod Laver en de andere grote banen dat het langer duurde."

Opvallend ook dat er nog wel wat publiek was voor die nachtsessies. "Als je je ticket betaald hebt, vind ik het niet onlogisch dat je ervoor blijft zitten. Het is niet dat je voor tien dollar naar de Australian Open kan. Het is ook leuk voor de spelers. Uiteindelijk waren het nog goeie matchen. Muguruza en Konta, dat is een heel hoog niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws