Ongenaakbare Nadal door naar halve finales, doet hij wat Federer niet kon?

Ongenaakbare Nadal door naar halve finales, doet hij wat Federer niet kon?
Foto: © photonews

Voor aanvang van het toernooi waren er een hele hoop vraagtekens rond de fitheid van Rafael Nadal, maar ondertussen heeft de Spanjaard de vlotte zeges opgestapeld. In de kwartfinales was ook de Amerikaan Frances Tiafoe niet tegen hem opgewassen. Nadal won simpel in drie sets.

De sleutel om niet in de problemen te komen in deze partij was om telkens in het begin van de set toe te slaan. Telkens weer ging Nadal meteen door de opslag van Tiafoe. In de eerste set verloor Nadal zelf slechts drie schamele puntjes op de eigen opslag.

In de tweede set kon Tiafoe het meest weerwerk bieden. Ondanks de vroege break beet hij zich vast in de match en had hij zelf ook twee breakkansen. Nadat Nadal die wegwerkte, had hij het moeilijkste overleefd. Hij serveerde de set uit met een blanco opslagspel.

NADAL VS FEDERER-KILLER

De koning van het gravel stoomde ook op het Australische hardcourt rustig voort zonder dat zijn opponent daar tegen iets kon inbrengen. In set drie volgden nog twee breaks. Nadal haalde het zo met 6-3, 6-4 en 6-2. In de halve finales wacht een ander jong talent met de Griek Tsitsipas, die eerder in het toernooi Roger Federer uitschakelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws