Van Cleemput na breuk met Goffin al gelinkt aan 's werelds nummer één bij de vrouwen: "We praten met elkaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Simona Halep ontkent voorlopig nieuwe samenwerking met Thierry Van Cleemput

Van Cleemput na breuk met Goffin al gelinkt aan 's werelds nummer één bij de vrouwen: "We praten met elkaar"
Foto: © photonews

Simona Halep ging er in de vierde ronde op de Australian Open uit tegen Serena Williams, maar er zat een opvallende toeschouwer in het publiek tijdens de match van de Roemeense. Niemand minder dan Thierry Van Cleemput keek aandachtig naar de match van 's werelds nummer één.

Halep ging na een driesetter met 6-1, 4-6 en 6-4 onderuit tegen Serena Williams (WTA 16). Thierry Van Cleemput zag het van net buiten de box van Halep allemaal gebeuren. Van Cleemput wilde er zelf niet te veel over kwijt, Halep wakkerde dan weer wél de nieuwsgierigheid bij de aanwezige pers aan. Maar eerder was de coach ook al aanwezig bij een training van Halep, die sinds november zonder trainer zit. 

"Ik besef dat het misschien een beetje raar was dat ik daar zat, maar ik heb voorlopig geen zin om meer uitleg te geven", aldus Van Cleemput tegenover Het Nieuwsblad. "Zulke praatjes leiden toch naar niets. Ik vraag nog wat geduld. Ik wacht mijn situatie zelf wat af."

'Niets beslist'

Halep gaf dan weer toe dat er toch gesprekken zijn tussen beide partijen. "We zijn met elkaar aan het praten, maar hij is officieel nog niet mijn nieuwe coach", zei Halep er al snel bij. "Hij was trouwens nog niet helemaal in mijn box. Een rij erachter. We zullen zien. Er is nog niets beslist. We moeten mekaar eerst beter leren kennen."

"Ik heb in ieder geval niets te maken met het einde van zijn samenwerking met David. Ik vind hem gewoon een toffe coach. En we hebben hier enkel gepraat. Na de split. Of ik contact met hem genomen heb? Jullie worden te nieuwsgierig", lacht ze. 

Van Cleemput kwam wel nog eens terug op de stopzetting van de samenwerking met Goffin. "Ik denk dat David nood had aan een ander discours. Na een toernooi houden we steeds een debriefing en zo kwamen we tot de conclusie dat het de goede timing was om uit elkaar te gaan", aldus Van Cleemput. "Ik denk dat David op het mentale gebied nog vooruitgang kan boeken. Daar knelde het schoentje al eens, en ik kon er geen antwoord op vinden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties