Serena Williams krijgt in spannende kraker nummer één van de wereld op de knieën
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Serena Williams houdt Simona Halep uit kwartfinales Australian Open

Serena Williams krijgt in spannende kraker nummer één van de wereld op de knieën
Foto: © photonews

Een finale avant la lettre, dat was het treffen in de achtste finales van de Australian Open tussen Serena Williams en Simona Halep. De power van de Amerikaanse nam de bovenhand in een prachtig gevecht. Na ruim een uur en drie kwartier won Williams met 6-1, 4-6 en 6-4.

Halep won het eerste spelletje, maar nadien denderde Williams voorbij haar opponente zoals in haar vorige wedstrijden. Met zes games op rij had ze de eerste set snel in haar voordeel beslecht. Halep rechtte wel nog de rug en toonde dat ze in de vorige rondes het nodige matchritme had opgedaan.

Het liep in set twee gelijk tot 4-4 vooraleer de Roemeense nog een tandje hoger schakelde. Ze haalde haar eigen opslagspel binnen en benutte vervolgens het eerste setpunt op de service van Serena. Er kwam dus een derde set aan te pas waarin het een beklijvende strijd bleef.

WILLIAMS EFFICIËNTER IN SET DRIE

Williams moest in het zesde spelletjes van de set drie breakpunten redden en ging in het volgende game door de opslag van Halep. Dat was het beslissende moment in de wedstrijd. Op matchpunt plaatste Halep haar forehand buiten de lijnen en zo lag de droom van een tweede grandslamtitel voor 's werelds nummer één aan diggelen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties