Filip Dewulf stelt zich vragen bij breuk tussen Goffin en Van Cleemput

Filip Dewulf stelt zich vragen bij breuk tussen Goffin en Van Cleemput
Foto: © photonews

De Belgische tenniswereld werd enigszins in shock achtergelaten nadat David Goffin bekendmaakte dat hij de samenwerking met coach Thierry Van Cleemput ging stopzetten. Ook bij ex-speler Filip Dewulf gingen de wenkbrauwen even fronsen. Vooral vanwege de timing.

Dewulf analyseert de breuk tussen beiden in HLN. "Waarom kwam die er niet in de winter, als driekwart van het profcircuit op zoek gaat naar een nieuwe impuls, wel na enkele weken van een seizoen dat amper op gang gekomen is? Mogelijk dat de stress van het circuit bepaalde patronen blootlegden die bij Goffin een alarmbel hebben doen afgaan".

SPANNING VOELBAAR

Was het dan toch geen 'cleane' breuk zoals beweerd werd? "Naar verluidt waren de spanningen tussen beiden in de kleedkamer voelbaar. In het verleden had Van Cleemput zich al een paar keer negatief uitgelaten over de gang van zaken binnen de entourage, maar uiteindelijk werden die akkefietjes met de mantel der liefde en de goede resultaten bedekt."

Hoe dan ook moet er nu een nieuwe coach komen. "Mogelijk dat er toch eerst naar de Franse markt zal gekeken worden", denkt Dewulf. "Goffin is dikke vrienden met Pouille en Herbert, woont in Monte Carlo terwijl hij al een paar keer is gaan trainen op de Patrick Mouratoglou Academy in Nice."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws