An-Sophie Mestach bespreekt prestaties Belgische speelsters en duidt dé verrassing van het damestoernooi aan

An-Sophie Mestach bespreekt prestaties Belgische speelsters en duidt dé verrassing van het damestoernooi aan
Foto: © photonews

An-Sophie Mestach mag dan wel gestopt zijn als prof, ze keert de tenniswereld lang niet de rug toe. Vanaf nu zal ze voor ons functioneren als analiste. Om te beginnen neemt ze de gebeurtenissen op het damestoernooi van de Australian Open onder de loep, met uiteraard extra aandacht voor de Belgen.

"Alison Van Uytvanck speelde een goeie wedstrijd tegen Wozniacki", vindt Mestach. "Ik heb heel vaak met Ali getraind. Ze gebruikt haar wapens goed, steekt er steeds die variatie in. Het is geen schande om er tegen de titelverdedigster uit te gaan." De zware nederlaag van Flipkens was verrassender. "Kirsten zei zelf dat haar tegenstandster een heel goede wedstrijd had gespeeld. Dat kan natuurlijk."

Kirsten Flipkens zal er de volgende toernooien weer staan 

An-Sophie Mestach

Die opponente is voor Mestach geen onbekende. "Ik heb zelf nog tegen Sasnovich gespeeld. Het is gek om te zien welke vooruitgang ze intussen gemaakt heeft. Kirsten zal er zelf de volgende toernooien wel weer staan. Ze heeft ook een heel goeie dubbel gespeeld. Het is logisch dat je tegen Mladenovic en Babos niet elke keer gaat winnen, maar het was toch een mooi resultaat."

Bonaventure stond voor het eerst op de hoofdtabel van een Grand Slam. "Ik ken Ysaline al jaren. Vickery heeft alles uit de kast gehaald en is een tricky opponente wat het mentale betreft. Dat wist ze ook. Daar heeft ze zich aan laten vangen. Het is een heel pijnlijk verlies, maar Ysaline heeft zeker het potentieel om in de top honderd te geraken. Het mentale aspect is een groot gedeelte van het tennis."

Halve finale kan niet elke keer lukken voor Elise Mertens 

An-Sophie Mestach

Voor Elise Mertens was de derde ronde het eindstation. "Als ze zou gewonnen hebben van Keys, moest ze meteen ook tegen Svitolina in de volgende ronde. Keys vind ik een topspeelster. Het is logisch dat Elise teleurgesteld is, maar de halve finale halen kan niet elke keer lukken. Ze heeft wel het potentieel om weer richting die top tien te gaan."

Voorts merkte Mestach ook de resultaten Danielle Collins op. De Amerikaanse schakelde in de eerste ronde Goerges uit en liet toppers als Garcia en Kerber kansloos. In de kwartfinales neemt ze het op tegen Pavlyuchenkova. "Collins is de grote verrassing. Twee jaar geleden tenniste ik nog tegen haar. Daaraan zie je dat je niet eerste reekshoofd moet zijn om ver te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws