Manager van David Goffin verklaart breuk met coach
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Manager wijst erop dat zowel Goffin als Van Cleemput het tijd vonden voor een afscheid

Manager van David Goffin verklaart breuk met coach
Foto: © photonews

David Goffin en Thierry Van Cleemput: het leek lange tijd een gouden duo. Na een minder 2018 en de uitschakeling in de derde ronde van de Australian Open is het tot een breuk gekomen tussen speler en coach. Allebei zagen ze in dat het tijd was voor iets anders, benadrukt de manager van Goffin.

"Het is beslist in onderling overleg. Langs twee kanten was er een duidelijke visie. Om in een positieve dynamiek te kunnen blijven, was er een verandering nodig. Dit is klassiek op sport van het hoogste niveau. Het is niets verrassend", legt Karine Molinari uit aan de RTBF.

GEEN CLASH

Volgens de manager van Goffin was de wil er begin 2019 nog wel bij trainer en speler om door te gaan. "Ze zijn samen met veel motivatie naar Doha getrokken voor het seizoensbegin. Op de Australian Open waren er goede en minder goede dingen. Er is geen sprake van een clash. Ze hebben enkel geconstateerd dat het beter was dat ieder zijn eigen weg ging."

Onder Van Cleemput zette Goffin de stap naar de subtop. Nu moet er dus een andere trainer komen. "Ze hebben samen mooie dingen bereikt. Als het eens even wat minder gaat, moet je oplossingen zoeken, creatief zijn en jezelf in vraag stellen. Het is intelligent dat ze dat allebei gedaan hebben."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties