Griekse powerhitter zorgt voor dé sensatie van de nacht op Australian Open

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 22 reacties
Griekse powerhitter zorgt voor dé sensatie van de nacht op Australian Open
Foto: © photonews

Op de Australian Open was er op het avondprogramma nog één wedstrijd ingepland. En dat werd een absolute kraker, mét een verrassende winnaar.

Roger Federer had in zijn eerste drie rondes de nodige indruk gemaakt tegen Istomin, Evans en Fritz. In exact zes uur en zonder setverlies stond hij al bij de laatste zestien.

De Griek Stefanos Tsitsipas had telkens vier sets nodig gehad en stond al enkele uren extra op de baan. Toch gaf het 14e reekshoofd meteen aan dat hij zich niet zomaar van de baan ging laten slaan.

3-1

Federer won de eerste set weliswaar na een tiebreak, maar de Griek sloeg terug op dezelfde manier in set 2. Fed Express kreeg in de eerste drie sets meer dan tien breakkansen, maar kon die niet benutten.

Bij een van de eerste mogelijkheden voor Tsitsipas was het wél raak, meteen 7-5 in set drie. In set vier kwam er opnieuw een tiebreak van, de Griek versloeg Federer uiteindelijk met 3-1 in de sets. Nooit eerder stond er een Griek in de kwartfinale van een Grand Slam, Bautista Agut is nu de tegenstander.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws