Filip Dewulf ziet kwalijke trend in het tennis ontstaan: "Eens temeer worden de rijke tennislanden hiermee bevoordeeld"

Filip Dewulf ziet kwalijke trend in het tennis ontstaan: "Eens temeer worden de rijke tennislanden hiermee bevoordeeld"

De toekomst is aan de jeugd. Onder dat motto begonnen ook de junioren aan hun Australian Open. En ook enkele Belgen kwamen in actie, al viel er ook vooral iets anders op. Ziet de toekomst er goed uit?

Eerst de resultaten: bij de meisjes geen Belgen op de hoofdtabel, bij de jongens kwamen twee Belgen in actie op de Australian Open. Zowel voor Louis Herman als tiende reekshoofd Gauthier Onclin was de eerste ronde meteen het eindstation.

Herman verloor van Alvarez Verona in twee sets (4-6 2-6), Onclin in drie sets van de Brit Wendelken (5-7 7-6 6-7). Opvallend: coach Reginald Willems moest de hele tijd schakelen tussen court 5 en court 13, want beide Belgen waren tegelijk aan het spelen.

Rijke landen

Voor Filip Dewulf is er namelijk een kwalijke trend opgedoken in het jeugdtennis: er mag met coaching gewerkt worden. "Sommigen willen het vanaf 2020 ook invoeren bij de grote jongens", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

"Maar niet iedereen is voorstander. Eens temeer worden de rijke tennislanden hiermee bevoordeeld. Er zat ongeveer een half bataljon begeleiders van de Engelse tennisfederatie in de tribune voor Wendelken, terwijl Willems zijn tijd moest verdelen tussen baan vijf (Onclin) en baan dertien (Louis Herman) – de Belgische tennisbond stuurt op zo’n dure reis maar één coach mee voor twee spelers – en kon dus niet overal tegelijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws