Comeback van sterke Pavlyuchenkova krijgt voormalig US Open-kampioene op de knieën
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Pavlyuchenkova houdt Stephens uit kwartfinales na comeback

Comeback van sterke Pavlyuchenkova krijgt voormalig US Open-kampioene op de knieën

Na de uitschakeling van Roger Federer heeft ook de laatste partij van de dag - in Melbourne was het al nacht - voor een verrassing gezorgd. Sloane Stephens haalt de kwartfinales niet in het damestoernooi. De Russische Pavlyuchenkova was te sterk voor het vijfde reekshoofd: 6-7 (3/7), 6-3 en 6-3.

Pavlyuchenkova had al furore gemaakt door Bertens uit te schakelen en Sasnovich kansloos te laten. Aanvankelijk zag het er naar uit dat ze tegen Stephens wel voor een lastig karwei stond, want de Amerikaanse liep meteen 0-3 uit. Van 1-4 ging het naar 4-4 en er kwam een tiebreak aan te pas. Daarin was Stephens dan wel weer de beste.

PAVLYUCHENKOVA KEERT DE ROLLEN OM

Het zag er even naar uit dat de US Open-winnares van 2017 de partij in een beslissende plooi zou leggen. Met een set en 2-0 voor had ze alleszins een uitstekende uitgangspositie te pakken. Pavlyuchenkova keerde de rollen om en ging in de tweede set nog tweemaal door de service van haar opponente.

Het werd een beklijvend gevecht, maar in set drie haalde Pavlyuchenkova tijdens steeds meer rally's de bovenhand. Stephens ging nog wel mee tot 2-2, maar dan was haar kaarsje uit. Voor Pavlyuchenkova wacht in de kwartfinales Collins, opnieuw een Amerikaanse en ook zo'n toernooirevelatie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws