Sharapova stoomt door en stuurt nu ook titelverdedigster huiswaarts, Federer op schema bij de mannen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sharapova klopt Wozniacki in topaffiche op de Australian Open

Sharapova stoomt door en stuurt nu ook titelverdedigster huiswaarts, Federer op schema bij de mannen
Foto: © photonews

Haar twee vorige zeges in Melbourne waren al zeer overtuigend en ook na ronde drie is het verhaal van Sharapova nog niet voorbij. De clash tegen Caroline Wozniacki was ongetwijfeld de affiche van de dag. De topper stelde niet teleur. De Russische haalde het met 6-4, 4-6 en 6-3.

Wozniacki had in de eerste set verschillende kansen om uit te lopen, maar Sharapova had op de belangrijke momenten een antwoord klaar. Uiteindelijk kon die laatste zelf de beslissende break maken. Bij 4-5 voor Wozniacki had Sharapova het lastiger. Ze sloeg eerst een dubbele fout en ging op setpunt tegen ook met haar forehand de mist in.

VERSNELLINGEN SHARAPOVA DOORSLAGGEVEND

In de allesbepalende derde set ging het van in het begin gelijk op. Bij 3-3 schakelde Sharapova nog een tandje bij. Haar versnellingen maakten in het slot het verschil. Ze pakte drie spelletjes op rij en maakte zo een einde aan de hoop op een tweede titel op rij voor Wozniacki.

In het herentoernooi ligt de titelverdediger wel nog op koers. Roger Federer had nog geen anderhalf uur nodig om zich te plaatsen voor de achtste finales. De Amerikaan Fritz werd het kind van de rekening met 6-2, 7-5 en 6-2.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties