Elise Mertens geniet van de steun van Kim Clijsters: "Stress verdwenen na eerste ronde"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Stress is na eerste zege op Australian Open verdwenen bij Elise Mertens

Elise Mertens geniet van de steun van Kim Clijsters: "Stress verdwenen na eerste ronde"
Foto: © photonews

Elise Mertens speelt zaterdag voor een plek bij de laatste zestien op de Australian Open. Dan moet onze landgenote wel voorbij Madison Keys, de ex-pupil van haar coach David Taylor. Het vertrouwen is er alvast bij de Limburgse.

Mertens heeft dus één voordeel: haar coach kent de sterktes en zwaktes van Keys (WTA 17), die het al één keer opnam tegen Mertens. "Ze slaat heel goed op en heeft een stevige forehand", weet Mertens. "Het is al anderhalf jaar geleden dat we elkaar troffen. Ze presteert altijd sterk op grandslams. Ik zal heel agressief moeten spelen en heel goed moeten verdedigen, om haar zo in de fout te dwingen."

Vorig jaar was de Australian Open de grote doorbraak voor Mertens. Ze bereikte toen de halve finales, waar Caroline Wozniacki haar een halt toeriep. "Het zal moeilijker en moeilijker worden", bekent ze bij Belga. "Maar de stress verdween na mijn overwinning in de eerste ronde."

Vertrouwen en energie 

"En het is positief dat ik de situatie in de tweede set kon omkeren tegen Schmiedlova en Gasparyan. Dat geeft vertrouwen. Ik heb veel energie, het is niet gedaan."

Bovendien kan Mertens in Melbourne rekenen op de steun van Kim Clijsters. "Het is heel leuk dat ik haar kan horen wanneer ik op het terrein sta, om te zien dat ze er voor mij is en mij steunt", besluit de nummer één van het Belgische vrouwentennis. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

26/05/2019 - 09/06/2019 Roland Garros

Meer nieuws