Coach van Goffin heeft goede raad met het oog op het duel tegen Medvedev

Coach van Goffin heeft goede raad met het oog op het duel tegen Medvedev
Foto: © photonews

In het kamp van David Goffin maken ze zich stilaan op voor de clash in de derde ronde tegen de Rus Daniil Medvedev, die imponeerde in de eerste twee ronden. Goffin mag zijn borst dus natmaken, maar zijn coach weet exact wat hij moet doen om de overwinning binnen te halen.

In een persbericht aan Belga blikken speler en trainer vooruit. "Medvedev is heel goed aan het seizoen begonnen", weet coach Thierry Van Cleemput. "Het is een jongen die helemaal geen conventioneel tennis speelt. Hij mept op de bal, slaat heel vlak."

AANVALLEN WEERSTAAN

Dat hoeft niet zo nodig een probleem te zijn. "David kan dat soort tegenstander aan. Hij heeft er de middelen voor", zegt Van Cleemput over zijn pupil. "Maar hij zal stevig op zijn benen moeten staan en weerstand bieden aan de aanvallen."

En Goffin, hoe kijkt die er zelf tegenaan? "Hij verkeert al sinds midden vorig jaar in vorm", zegt de Luikenaar over zijn tegenstrever. "Het wordt dus een moeilijke wedstrijd. Maar als ik een derde goeie wedstrijd op rij kan afleveren, is het alleen maar een bonus. Ik ga proberen de lijn door te trekken en hem tot het uiterste te drijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws