Belgische ex-speler ziet zaak van matchfixing met lede ogen aan: "Dit verrast me niet"

Belgische ex-speler ziet zaak van matchfixing met lede ogen aan: "Dit verrast me niet"
Foto: © photonews

De arrestaties van Franse tennissers wegens matchfixing blijkt te kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket. De spilfiguur is een Belgische Armeen. Onze landgenoot Germain Gigounon is niet verbaasd dat bepaalde spelers benaderd werden.

In juni werden al zes verdachten aangehouden. Onder hen Grigor Sargsyan, de leider van een Armeense bende de ook de Belgische nationaliteit heeft. Intussen werden ook de Franse tennisspelers Okala en Lescure gearresteerd.

SPELER GEEFT MATCHFIXING TOE

Volgens l'Equipe worden de twee ervan verdacht geld gekregen te hebben in ruil voor verlies van een set tijdens Futures-toernooien en Challengers. Lescure zou dit inmiddels ook al hebben toegegeven. Naar verluidt konden de spelers tussen de 500 euro en de 3000 euro per wedstrijd.

Germain Gigounon, die eind vorig jaar zijn racket aan de haak hing, is verbolgd. "Ik heb altijd afstand genomen van dit soort dingen, want het verbrodt onze sport. Maar dit verrast me niet. Als je een beetje zoekt, zal je makkelijk spelers vinden die gevraagd werden om wedstrijden te vervalsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws