Belgen nog lang niet uitgetennist in Melbourne: dubbelspel levert twee zeges op

Belgen nog lang niet uitgetennist in Melbourne: dubbelspel levert twee zeges op
Foto: © photonews

Enkelen van onze Belgische tennisspeelsters hebben nog eens bewezen dat ze zich ook in het dubbel aardig uit de slag weten te trekken. In Melbourne vormen Elise Mertens en Kirsten Flipkens dan wel geen duo, elk afzonderlijk hebben ze met hun dubbelpartner wel een succes geboekt.

Flipkens speelt zoals gewoonlijk aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson. Zij zijn het dertiende reekshoofd op de Australian Open. Er wordt dus wel wat van hen verwacht. De Britse Dart en de Estse Konteveit moesten het kind van de rekening worden en zo geschiedde ook.

FLIPKENS EN LARSSON VERVULLEN FAVORIETENROL

Vooral in de eerste set kenden Flipkens en Larsson weinig moeite om hun opponenten opzij te zetten. In de tweede set bleef het verschil beperkt tot één break, maar Flipper en haar partner behielden wel de controle: 6-2 en 6-4 werd het.

MERTENS DOET HET GOED MET NIEUWE DUBBELPARTNER

Ook Elise Mertens staat in de achtste finales, samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Zij troffen met Kudermetova en Santamaria een Russisch/Amerikaanse combinatie. De eerste set was bijzonder spannend en werd pas beslecht in de tiebreak.

Eens die winnend was afgesloten, waren Mertens en Sabalenka helemaal gelanceerd. In de tweede set namen ze vlot de maat van hun tegenstandsters. Met 7-6 (7/3) en 6-2 haalden Mertens en Sabalenka de overwinning binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws