Vijfde reekshoofd bij de mannen mag al inpakken, Federer en Wozniacki blijven foutloos
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kevin Anderson in tweede ronde uitgeschakeld op de Australian Open door Tiafoe

Vijfde reekshoofd bij de mannen mag al inpakken, Federer en Wozniacki blijven foutloos

De absolute toppers blijven voorlopig wel nog overeind, maar we hebben op de Australian Open al afscheid genomen van een paar belangrijke outsiders. Niet in het minst van Kevin Anderson. Het vijfde reekshoofd moest in vier sets het hoofd buigen tegen de Amerikaan Frances Tiafoe.

Anderson won dit jaar al het toernooi van Pune en begon in Melbourne ook goed tegen Tiafoe met 6-4-setwinst. Hij leidde zelfs met 3-0 in de tweede set, er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot de wedstrijd kantelde en 's werelds nummer zes steeds minder grip kreeg op de partij. Tiafoe triomfeerde met 4-6, 6-4, 6-4 en 7-5.

De Amerikanen waren overigens wel in hun dagje. Taylor Fritz nam de maat van Gaël Monfils, dertigste reekshoofd en vorig jaar nog finalist in Antwerpen op de European Open. Ook Fritz haalde het, weliswaar na drie tiebreaks, in vier sets: 6-3, 6-7 (8/10), 7-6 (8/6) en 7-6 (7/5).

TITELVERDEDIG(ST)ER OP KOERS

De volgende tegenstander van Fritz is Roger Federer, die door Dan Evans wel aan het werk werd gezet in de eerste twee sets. Federer won met 7-6 (7/5), 7-6 (7/3) en 6-3. Ook de titelverdedigster bij de vrouwen ligt nog op schema. Caroline Wozniacki maakte brandhout van de Zweedse Johanna Larsson: 6-1 en 6-3.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties