Verrijzenis van Venus Williams en nog vele andere comebacks kleuren eerste dagen van Australian Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Comeback van Venus Williams is hét verhaal tot dusver van Australian Open

Verrijzenis van Venus Williams en nog vele andere comebacks kleuren eerste dagen van Australian Open
Foto: © photonews

Amper drie dagen ver op de Australian Open en er hebben zich reeds enkele schitterende verhalen voorgedaan. Comebacks vooral. Spelers en speelster die in Melbourne ten dode opgeschreven leken, kwamen er toch weer door. We schetsen de vijf meest opmerkelijke comebacks tot dusver.

1. V. Williams - Buzarnescu 6-7 (3/7), 7-6 (7/3), 6-2

Venus Williams is niet meer de speelster die ze geweest is en is zelfs geen reekshoofd op de Australian Open. Eerste set verloren. In de tweede 0-2 achter. Later 3-5 achter. Niemand die nog een cent gaf voor de Amerikaanse. Maar schrijf nooit een grandslamkampioene af. Ze sleepte er nog een tiebreak uit en daarin kantelde de match.

2. Nishikori - Majchrzak 3-6, 6-7 (6/8), 6-0, 2-0, 3-0 en opgave

Kei Nishikori mag de tennisgoden dankbaar zijn dat zijn opponent het niet gewoon was om Grand Slams te spelen. Lange vijfsetters, dat heeft de Pool Majchrzak niet in de benen zitten. Wel heeft hij getoond dat hij enorm goed kan tennissen. De qualifier was twee sets lang de betere van het nummer 9 van de wereld, maar kreeg fysieke klachten en won nadien geen game meer.

3. Krajinovic - Cecchinato 4-6, 0-6, 6-1, 7-6 (10/8), 6-4

Terugkomen van twee sets achterstand tegen het nummer 17 van de wereld: een fraaie stunt van de Serviër Krajinovic. Ook al is Cecchinato dan vooral een gravelspecialist, de Italiaan stond in het begin echt goed te spelen. Nadien ging hij passiever spelen en miste hij in de tiebreak van set vier een matchbal. Krajinovic had hierna het mentale voordeel en maakte het helemaal af.

4. Siegemund - Azarenka 6-7 (5/7), 6-4, 6-2

Azarenka leidde met een set en twee keer een break. Toegegeven, het kwam niet tot een kloof van twee spelletjes in het voordeel van de Wit-Russische in set twee. Maar tenslotte is ze tweevoudig ex-winnares in Melbourne. Om dat als underdog nog recht te zetten, moet je van sterke huize zijn. Siegemund dwong Azarenka met haar zege tot tranen.

5. Chung - Klahn 6-7 (5/7), 6-7 (5/7), 6-3, 6-2, 6-4

De Zuid-Koreaan Chung is één van de talenten op de ATP-tour die het nog echt moet hebben van het tennistieke talent en zijn goede return. Toch beet de Aziër lange tijd de tanden stuk op de stevige service van de Amerikaan Klahn. Eenmaal diens opslag het begaf, ging Chung nog erop en erover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws