Rafael Nadal, Angelique Kerber en Maria Sharapova kennen geen genade met de tegenstand
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Nadal, Kerber en Sharapova vlot naar derde ronde Australian Open

Rafael Nadal, Angelique Kerber en Maria Sharapova kennen geen genade met de tegenstand
Foto: © photonews

Ook in de tweede deel van de dag zijn nog aardig wat toppers in actie gekomen op de Australian Open. Geen van hen hadden enige moeite om zich te plaatsen voor de derde ronde. Rafael Nadal maakte komaf met thuisspeler Ebden. In het damestoernooi waren er vlotte zeges voor Kerber en Sharapova.

Er waren veel twijfels rond Rafael Nadal aangezien hij in aanloop naar het toernooi amper gespeeld had, maar de Spanjaard is goed bezig om die allemaal weg te vegen. Ebden hield gelijke tred tot 3-3 in de eerste set. Nadien nam Rafa overtuigend afstand. Hij schakelde de Australiër uit met 6-3, 6-2 en 6-2.

STERKE EINDSPURT KERBER

Bij de dames kende Kerber geen enkel probleem met Haddad Maia. Het nummer twee van de wereld maakte in set één al vroeg het verschil. In de tweede set ging haar tegenstreefster wel mee tot 3-3. Met drie gewonnen spelletjes op rij haalde Kerber vervolgens de kwalificatie binnen met 6-3 en 6-2.

De Zweedse Rebecca Peterson had geen antwoord op de vlakke slagen van Maria Sharapova. De Russische had haar opponente in de eerste ronde al geen enkel spelletje gegund. In haar tweederondepartij moest ze er slechts drie prijsgeven. Peterson sloeg op matchpunt tegen de bal ruimschoots te ver. Zo werd het 6-2 en 6-1 voor Sharapova.

SHARAPOVA - WOZNIACKI IN DERDE RONDE

Voor die laatste begint nu wel het echte werk. In de derde ronde komt ze in een onvervalste topaffiche uit tegen titelverdediger en nummer drie van de wereld Caroline Wozniacki. De Deense schakelde eerder in het toernooi Alison Van Uytvanck uit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties