? Resterende Belgen voelen zich prima: Goffin ziet niveau stijgen, Mertens koestert 'nieuwe vriendschap'

? Resterende Belgen voelen zich prima: Goffin ziet niveau stijgen, Mertens koestert 'nieuwe vriendschap'
Foto: © photonews

David Goffin en Elise Mertens mogen dan de enige resterende Belgen zijn op de Australian Open, het gaat er wel prima mee. Goffin merkt op training dat zijn niveau stijgt op training en wil dat ook tegen Copil laten zien. Mertens voelt zich steeds meer thuis in Australië.

In een persbericht van Belga blikt Goffin vooruit naar zijn volgende match. "Copil is een krachtige speler. Met zijn service kan hij verwoestend uithalen. In zijn spel kan hij daarnaast veel variatie brengen, met slices en een goeie backhand. Hij speelt agressief en zal me proberen onder druk te zetten", weet Goffin.

GOED NIVEAU OVERBRENGEN NAAR WEDSTRIJD

De Luikenaar laat zich daardoor niet van de wijs brengen. "Sinds enkele dagen voel ik dat mijn niveau stijgt, geen paniek dus. Dat is voor mij het bewijs dat we de afgelopen weken goed gewerkt hebben. Het moeilijkste is dat niveau overbrengen naar een wedstrijd. In de openingsronde was het al goed en nu komt het erop aan dat voort te zetten."

Ook met Elise Mertens gaat het voortreffelijk. Zij weet zich helemaal te ontspannen in aanloop naar haar tweederondepartij tegen Gasparyan. Er kan zelfs een kus vanaf voor een nieuwe vriend van haar, namelijk een wombat. Dat is een dier dat voornamelijk opduikt in Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws