David Goffin onthult zijn ambities voor Australian Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

David Goffin zou al blij zijn met tweede ronde op Australian Open

David Goffin onthult zijn ambities voor Australian Open
Foto: © photonews

Bij de mannen is David Goffin nog altijd onze nationale tennistrots, maar wat mogen we van hem verwachten op de Australian Open? Tenslotte heeft hij dit jaar nog maar één officiële enkelmatch gespeeld. Goffin stelt zich in Melbourne dan ook bescheiden op.

In een persbericht van Belga heeft Goffin het onder andere over de hitte in Melbourne. "Ik heb vrijdag in erg warm weer uitstekend gespeeld tegen Nishikori op training. Je moet je gewoon optimaal voorbereiden, voldoende vocht opnemen en goed eten."

PLEK IN DE TWEEDE RONDE

De nummer 22 van de wereld geeft wel toe dat het voor hem nog zoeken en tasten is. "Ik begin met veel vragen aan dit toernooi. Ik zal al tevreden zijn met een plek in de tweede ronde. Dat zou vertrouwen geven en de mogelijkheid bieden te groeien in het toernooi."

Onze landgenoot begint er deze nacht aan. In de derde match op Court 20 neemt hij het op tegen de Chileen Christian Garin. "Het is zijn eerste Australian Open en dat kan al eens voor stress zorgen. Ik ken zijn kwaliteiten op hardcourt niet, maar zal me focussen op mijn eigen spel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws