Belgische nul nog steeds op het bord in Melbourne: Alison Van Uytvanck buigt het hoofd voor titelverdedigster

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgische nul nog steeds op het bord in Melbourne: Alison Van Uytvanck buigt het hoofd voor titelverdedigster
Foto: © photonews

Na drie wedstrijden op de Australian Open staat de Belgische zegeteller nog steeds op nul. Ook Alison Van Uytvanck kon het tij niet doen keren, al had zij wel de zwaarste opdracht van alle Belgen op de hoofdtabel.

Alison Van Uytvanck (WTA 52) kreeg meteen de lastigste loting van alle landgenoten in Melbourne. 'Ali' moest in haar eerste ronde de baan op tegen Caroline Wozniacki, vorig jaar nog de winnares van de Australian Open en als nummer 3 van de wereld ook het 3e reekshoofd.

De Vlaams-Brabantse hield een tijd lang gelijke tred met de Deense in de eerste set, maar kraakte nadien toch. Het gevolg was 6-3 setwinst voor Wozniacki. 

Met opgeheven hoofd verliezen

In set 2 had het ex-nummer één van de wereld voldoende aan één servicebreak om haar voorsprong uit te bouwen. 'Little Miss Sunshine' - zoals Wozniacki ook wel eens genoemd wordt - kwam niet meer in de problemen in het vervolg van de tweede set.

De Deense maakte het bij 5-4 af op haar eigen opslag en heeft zo haar ticket voor de tweede ronde beet. Van Uytvanck kan het enkelspel met opgeheven hoofd verlaten. In het dubbelspel wacht er nog een herkansing aan de zijde van de Chileense Alexa Guarachi. Zij treffen in de eerste ronde de Amerikaanse Townsend en de Wit-Russische Sasnovich. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws