Nummer drie van de wereld heeft al mening gevormd over Alison Van Uytvanck
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Caroline Wozniacki vindt dat Alison Van Uytvanck atypische stijl heeft

Nummer drie van de wereld heeft al mening gevormd over Alison Van Uytvanck

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar staat voor de deur en één van de affiches om naar uit te kijken in de eerste ronde is Wozniacki - Van Uytvanck. Onze langenote start als underdog tegen de nummer drie van de wereld, maar die heeft toch al een beeld van haar gevormd.

Het is dus niet zo dat Wozniacki niet weet wie Van Uytvanck is. "Het is een delicate tegenstandster", zei de Deense op haar persconferentie. "Ze heeft een atypische stijl, met vlakke slagen en veel ritmewisselingen. Ik zal zo goed mogelijk moeten proberen retourneren en agressief spelen."

STUNTEN ZOALS TEGEN MUGURUZA

Van Uytvanck wist vorig seizoen al eens een topspeelster naar huis te spelen op een Grand Slam en dat is de internationale tenniswereld niet ontgaan. "Dat ze vorig jaar op Wimbledon Muguruza klopte? Dat is goed voor haar", reageerde Wozniacki stoïcijns.

Die laatste is overigens ook de titelverdedigster op de Australian Open. "Het is nauwelijks voor te stellen dat het al een jaar geleden is dat ik hier won. Er hangen overal foto's van mij hier. Ik voelde mij tijdens mijn training in de Rod Laver Arena al meteen op mijn gemak." Het is ook in dat stadion dat de wedstrijd zal doorgaan, maandag om 9u Belgische tijd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties