Het tennisseizoen is pas gestart... maar toch al ferme zorgen bij de mannen met het oog op Melbourne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het tennisseizoen is pas gestart... maar toch al ferme zorgen bij de mannen met het oog op Melbourne
Foto: © photonews

Met de Australian Open gaat maandag de eerste grandslam van het seizoen van start. Maar ondanks dat het tennisseizoen nog maar gestart is, zijn er genoeg blessurezorgen bij de mannen.

Heel wat toppers zijn afwezig of onzeker voor de eerste grandslam van het seizoen. Zo is de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) al een tijdje op de sukkel. 'Rafa' moest onder meer forfait geven voor Brisbane met een dijbeenblessure.

In november ging hij nog onder het mes voor zijn geteisterde enkel. Begint de leeftijd en de zware carrière hem stilaan parten te spelen? Het wordt afwachten hoe Nadal voor de dag komt in Melbourne. 

Big Four aan 50%

Andy Murray dan weer trekt er de komende weken of maanden een streep onder. Wie weet is de Australian Open wel zijn laatste grandslam uit zijn carrière? De Schotse ex-nummer één geraakt maar niet af van een heupblessure. Koffiedik kijken of hij nog iets kan presteren in Melbourne. Zo zijn er al twee van de 'Big Four' uit het mannentennis erg onzeker. Normaal gezien zijn Novak Djokovic en Roger Federer wél topfit. 

Maar het stopt niet bij Nadal en Murray. Juan Martin Del Potro zakt niet af naar Australië, want 'Delpo' heeft een breuk in zijn rechterknieschijf opgelopen. Pech blijft de boomlange Argentijn achtervolgen. Hij lag de voorbije jaren al meermaals in de lappenmand met zijn geteisterde pols, maar bevestigde vorig seizoen met een finaleplek op de US Open. 

Ook Marin Cilic, de nummer 7 van de wereld, gaf al forfait voor een voorbereidingstoernooi. Normaal gezien geraakt hij wel fit tegen maandag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws