Eerste opponent van Goffin: "David is een buitengewone speler"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Chileen Christian Garin vindt David Goffin een buitengewone speler

Eerste opponent van Goffin: "David is een buitengewone speler"
Foto: © photonews

David Goffin stoomt zich klaar voor de Australian Open, de eerste grandslam van het seizoen. Vorig seizoen draaide Melbourne uit op een flop, dit jaar start Goffin naar eigen zeggen zonder druk. En dat gevoel zal ook zijn eerste opponent ervaren.

Goffin opent dinsdag zijn Australian Open met een duel tegen Christian Garin (ATP 86). De jonge Chileen staat voor het eerst op de hoofdtabel in Melbourne. "Het is fantastisch om hier tussen de beste spelers van de wereld te staa", zei hij bij Belga. "Het is een ongelooflijke ervaring voor mij. Bovendien speel ik goed op dit moment."

Garin tankte vooral vorig seizoen vertrouwen. "Ik heb eind vorig seizoen drie Challengers op rij gewonnen en ik voel ook dat ik beter word op hardcourt. Mijn sterke punten zijn mijn opslag en return. Het zal natuurlijk heel moeilijk worden tegen Goffin, maar ik ben heel gemotiveerd om het hem heel lastig te maken", klinkt het vastberaden. 

"Eén van de beste ter wereld"

Goffin en Garin stonden nog nooit tegenover elkaar. De Luikenaar gaf ook toe dat hij Garin niet kent. "David is een buitengewone speler", weet de 22-jarige ex-winnaar van Roland Garros bij de junioren. "Hij speelt snel, solide en geeft altijd alles. Hij is één van de beste spelers van de wereld."

"Ik heb veel van zijn wedstrijden gezien en herinner me nog de halve finales van de Davis Cup tegen Argentinië. Nadien verloor België de finale tegen het Groot-Brittannië van Murray. Verder ben ik natuurlijk zijn finale in de Masters tegen Dimitrov ook nog niet vergeten", besluit Garin, die duidelijk zijn huiswerk niet meer hoeft te maken. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws