Andy Murray zegt tenniswereld dit seizoen vaarwel: "Het begin van het einde van een generatie"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Johan Van Herck vindt afscheid van Andy Murray het begin van een nieuwe generatie

Andy Murray zegt tenniswereld dit seizoen vaarwel: "Het begin van het einde van een generatie"
Foto: © photonews

Een aanslepende heupblessure dwingt Andy Murray om vroegtijdig een punt achter zijn profcarrière te zetten. De komende maanden houdt de Schotse ex-nummer één het voor bekeken. "Het begin van een nieuwe generatie", zegt Johan Van Herck.

Murray hoopt Wimbledon nog te halen, maar hangt dit seizoen nog zijn tennisracket aan de haak. "Ik hoop echt dat hij Wimbledon haalt en dat hij daar afscheid kan nemen. Dat verdient hij", aldus Johan Van Herck bij Sporza. "Er zijn weinig spelers die er zo hard voor gewerkt hebben. En precies daardoor heeft hij veel mensen geïnspireerd."

"Murray heeft aan heel veel mensen, spelers en trainers, getoond hoe je de weg kan bewandelen door heel hard en heel specifiek te werken. Hij was altijd heel erg bezig met die paar procentjes die nog beter konden. Hij was daar geobsedeerd door. En daar betaalt hij nu de prijs voor."

"Voor mij was hij echt het voorbeeld van hoe een topspeler moet zijn"

Volgens Van Herck was Murray ook naast de baan een voorbeeldige speler. "Naast de baan was hij heel sympathiek en correct en hij had de voeten op de grond. Voor mij was hij echt het voorbeeld van hoe een topspeler moet zijn. Hij is altijd trouw gebleven aan zijn normen en waarden en dat in een wereld waar toch veel geld in omgaat. Op de baan kwam hij soms arrogant en negatief over, maar zo is hij niet."

Nieuw begin

Van de grote vier van de huidige tennisgeneratie (Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal) is Murray de eerste die het proftennis vaarwel zegt. "Dit is misschien wel het begin van het einde van die generatie. Het zal zeker een impact hebben. Een paar spelers zullen nog even meedraaien, maar ook Nadal heeft veel blessures en Federer zei ook al dat het misschien zijn laatste seizoen wordt."

"Er staan natuurlijk andere spelers klaar. Maar dat zijn ook spelers met een andere attitude. De jeugd is mondiger. De toekomst van het toptennis is verzekerd, maar we gaan stilaan een andere tijd in", besluit Van Herck. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws