Nog een Belgische erbij op hoofdtabel Australian Open, Coppejans strandt in derde kwalificatieronde

Nog een Belgische erbij op hoofdtabel Australian Open, Coppejans strandt in derde kwalificatieronde

De kwalificaties van de Australian Open hebben een primeur opgeleverd: Ysaline Bonaventure heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor een grandslamtoernooi. Zo krijgen we vier Belgische speelsters op de hoofdtabel. Bij de mannen haalde Coppejans het niet in de beslissende match.

Bonaventure had Broady en Cabrera reeds uitgeschakeld. De Luikse wist ongetwijfeld ook dat ze kansen had in haar derde kwalificatiewedstrijd, want ze stond tien plaatsen hoger op de ranking dan haar Nederlandse opponente Richel Hogenkamp.

GEEN SETVERLIES VOOR BONAVENTURE

Op zich een klein verschil, toch slaagde de Luikse erin om de klus te klaren in twee sets. In de eerste set ging ze een keertje meer door de opslag van haar tegenstandster dan omgekeerd. In de tweede set had Bonaventure drie spelletjes op overschot. Het werd 6-4 en 6-3.

Voor Coppejans was het de tweede keer geweest dat hij zich kon plaatsen voor een grandslamtoernooi, maar het heeft niet mogen zijn. Zijn zeges tegen Bemelmans en Fokina hadden nochtans voor hoofd gezorgd. In het beslissende duel kwam Coppejans de Italiaan Travaglia tegen.

Die was niet voor niets een reekshoofdenstatus tijdens de kwalificaties. In de eerste set bood Coppejans nog wel het nodige weerwerk. Die ging met 6-4 naar het nummer 139 van de wereld. Nadien liep het nog een stukje vlotter voor Travaglia, die zegevierde met 6-4 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws