? Drievoudig grandslamkampioen barst uit in tranen en vreest voor einde carrière
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Andy Murray vreest dat Australian Open zijn laatste toernooi zal worden

? Drievoudig grandslamkampioen barst uit in tranen en vreest voor einde carrière
Foto: © photonews

Je hele carrière ernaar toe werken om wereldtop te worden, dat ook halen, maar dan geconfronteerd worden met een hele hoop blessurelast: het lijkt het verhaal te worden van Andy Murray. Nog altijd kan de Schot niet volledig pijnvrij tennissen. Neemt hij binnenkort afscheid van de sport?

Murray kende in 2012, toen hij al twee grandslamfinales had gespeeld, zijn definitieve doorbraak. Hij werd olympisch kampioen - die titel zou hij verlengen in 2016 - en won de US Open. Een jaar later triomfeerde hij op Wimbledon. Dat toernooi zou hij nog een keertje winnen in 2016, het jaar waarin hij ook zegevierde op de Masters.

HAAST EEN VOLLEDIG JAAR BUITEN STRIJD

Na Wimbledon 2017 was Murray bijna meer dan een jaar uit roulatie. Hij keerde wel nog terug, maar zijn comeback verloopt niet van een leien dakje. Pijn aan de knie, rug, heup en enkels lijkt er de laatste paar jaren wel bij te horen.

Op een persconferentie op de Australian Open zei een emotionele Murray nog te willen verder spelen tot Wimbledon. Liefst wil hij voor eigen volk afscheid nemen, maar door de aanhoudende pijn is hij niet zeker dat hij zolang kan doorgaan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws