Sprookje van Greet Minnen eindigt in kwartfinales: 6e reekshoofd een maatje te groot
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Sprookje van Greet Minnen in Hobart eindigt in de kwartfinales

Sprookje van Greet Minnen eindigt in kwartfinales: 6e reekshoofd een maatje te groot
Foto: © photonews

Er is een einde gekomen aan het sprookje van Greet Minnen op het WTA-toernooi van Hobart. Onze landgenote was in de kwartfinales niet opgewassen tegen zesde reekshoofd Alizé Cornet.

Greet Minnen beleefde tot dusver een sprookje in Australië. Na winst in twee kwalificatieduels en een ticket voor de hoofdtabel klopte onze landgenote in haar eerst en tweede ronde opnieuw twee speelsters uit de top 100. 

De beloning was een kwartfinale tegen de Française Alizé Cornet, het 6e reekshoofd op het WTA-toernooi van Hobart. Maar Minnen, die in Hobart debuteerde op de hoofdtabel van een WTA-toernooi, had al snel door dat de 28-jarige Cornet meer dan een maatje te groot was. 

Française maatje te groot

In geen tijd verloor de Kempische de eerste set met 1-6. Cornet ging door op haar elan en Minnen vond geen antwoord op het spel van de Française. Cornet kwam in de tweede set 2-5 voor - Minnen kende nog een kleine opflakkering - maar het 6e reekshoofd haalde het uiteindelijk toch met 4-6. 

Minnen mag Hobart echter met opgeheven hoofd verlaten. Alle Belgische vrouwen zijn bovendien ook uitgeschakeld: Flipkens verloor eerder op de dag (Australische tijd) haar kwartfinale, terwijl Alison Van Uytvanck al in de tweede ronde onderuit ging. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws