Ex-coach Kim Clijsters over David Goffin: "Geloof dat hij superieure niveau van eind 2017 kan terugvinden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Marc De Hous gelooft nog steeds in David Goffin na moeizaam 2018

Ex-coach Kim Clijsters over David Goffin: "Geloof dat hij superieure niveau van eind 2017 kan terugvinden"
Foto: © photonews

2018 was niet echt het jaar van David Goffin, die niet kon bevestigen na zijn straffe einde van 2017 én bijhorende finaleplek op de Masters in Londen. Marc De Hous hoopt dat de puzzelstukjes dit jaar opnieuw in elkaar vallen bij de Luikenaar.

Het nieuwe jaar begon wisselvallig voor Goffin. In Doha werd hij in het enkelspel door een laagvlieger uitgeschakeld, maar won hij wel het dubbelspel. "David is altijd iemand geweest die veel wedstrijden nodig had om zijn topniveau te bereiken", aldus De Hous in Het Nieuwsblad. "Daarom lijkt het me geen goed teken dat hij bij zijn wederoptreden meteen verloor van een speler die niet eens in de top 100 staat."

Weinig punten te verdedigen

"Ook al was dat a close game, goed voor het vertrouwen kan dat niet zijn. En David mist daardoor ook de broodnodige wedstrijdkilometers. Zijn coach Thierry Van Cleemput verkocht dat in de pers als een inloopperiode, maar hij zal toch ook wel gevloekt hebben", zegt de voormalige coach van Kim Clijsters. 

Al is in de eerste weken van het nieuwe seizoen weinig druk voor de nummer 22 van de wereld. "Dat Goffin amper punten te verdedigen heeft in deze eerste weken, speelt wel in zijn voordeel, net zoals die uitgebreide rustperiode in de voorbije winter. Die herbronning had hij een jaar eerder gemist. Toen moest hij om de Masters te halen de toernooien afschuimen en voegde hij er eind november nog een Davis Cup-finale aan toe."

Kapot

Het was dus een gebrek aan fitheid. "Zijn veel te korte offseason volstond niet om de mentale en fysieke batterijen weer op te laden. Daarom ook sprak hij op een bepaald moment over een manque de jus, een gebrek aan goesting. Dit keer had hij wel voldoende herbronning."

"Goffin is weggezakt naar plaats 22, maar ik geloof nog altijd dat hij dat superieure niveau van eind 2017 kan terugvinden. Als alle puzzelstukken opnieuw op hun plaats vallen, tenminste. Op zijn 28ste zou hij in zijn beste jaren moeten komen. En allicht heeft zijn eerste dubbelspelzege vorige week hem ook mentaal gesterkt", besluit De Hous. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws