Van Uytvanck onderuit in Hobart terwijl andere landgenotes zegereeks wel verderzetten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Greet Minnen blijven winnen

Van Uytvanck onderuit in Hobart terwijl andere landgenotes zegereeks wel verderzetten
Foto: © photonews

De voorbije nacht zijn heel wat Belgische tennisspeelsters in actie gekomen. Alison Van Uytvanck, Greet Minnen en Kirsten Flipkens stonden op de baan in Hobart. In Sidney was Elise Mertens dan weer aan zet. Het leverde drie Belgische zeges op. Enkel Van Uytvanck won niet.

De Grimbergse stuitte in de achtste finales in Hobart op Anna Karolina Schmiedlova, het nummer 77 van de wereld. De Slovaakse was duidelijk in goede vorm. Van Uytvanck kon niet eens zoveel tegengewicht geven. Schiedmova haalde het relatief simpel met 6-3 en 6-2.

SPROOKJE BLIJFT DUREN VOOR MINNEN

Voor de partner van Van Uytvanck daarentegen gaat het sprookje gewoon door. Als 346ste op de wereldranglijst is Greet Minnen er toch in geslaagd de kwartfinales te halen. Ze overleefde een beklijvende strijd tegen de Poolse Linette. Na twee uur en negen minuten stond het 6-1, 4-6 en 7-6 (7/3).

Ook Kirsten Flipkens zit in Hobart bij de laatste acht. Tegen de Slovaakse Kuzmova zag ze nochtans de eerste set nipt verloren gaan. Flipken schakelde nadien nog een tandje hoger en triomfeerde met 6-7 (3/7), 6-4 en 6-1. In het dubbel zit ze samen met Johanna Larsson zelfs al in de halve finales.

REGEN DEERT MERTENS NIET

In Sidney hebben ze warempel last van regen, maar Elise Mertens stond bij de onderbreking wel 4-1 voor in de laatste set. Na het hervatten van het spel kon de Tsjechische Siniakova niet meer voor een ommekeer zorgen. Mertens maakte het af met 7-6 (7/4), 2-6 en 6-2. In de volgende ronde wacht Anett Kontaveit (WTA-20).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws