Roger Federer op recordjacht in Melbourne: liefst 3 records liggen voor het grijpen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Roger Federer kan liefst drie records doen sneuvelen op Australian Open

Roger Federer op recordjacht in Melbourne: liefst 3 records liggen voor het grijpen

Roger Federer is het nieuwe tennisseizoen uitstekend begonnen met een eindzege op de Hopman Cup. Vanaf volgende week ligt de focus helemaal op de Australian Open. Daar kan Roger Federer liefst 3 records doen sneuvelen.

Federer heeft aan de zijde van zijn landgenote Belinda Bencic het nieuwe tennisjaar goed ingezet. De 'Fed Express' schreef in het Australische Perth voor het tweede jaar op rij de Hopman Cup op zijn naam. Maar volgende week staat er een opdracht van een ander kaliber op de agenda: de Australian Open. 

De Zwitser kan op recordjacht gaan, want er zijn liefst 3 records die Federer kan evenaren of verbeteren. 

Meeste eindzeges

Federer won de Australian Open in 2004, 2006, 2007, 2010, 2017 en 2018. Indien hij een derde keer op rij wint in Melbourne, doet hij even goed als Novak Djokovic, die de eerste grandslam van het seizoen ook al zeven keer op zijn naam schreef. 

Meeste finales in Melbourne 

Ook al Federer 'slechts' de finale bereikt en niet wint, heeft hij een record beet. Federer is de enige speler die dan 8 keer in de finale stond in het warme Melbourne. In 2009 verloor hij zijn enige finale op de Australian Open, uitgerekend tegen grote rivaal Rafael Nadal. 

Oudste eindwinnaar ooit op grandslam

Bij winst is Federer met zijn 37 jaar en 172 dagen meteen ook de oudste eindwinnaar ooit. Niet alleen op de Australian Open, maar van de vier grandslams. Tot op heden is Ken Rosewall met 37 jaar en 67 dagen nog steeds de oudste grandslam-winnaar ooit. Rosewall won in 1972 de ... Australian Open. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws