Belgen boven in Hobart: Van Uytvanck wint eerste match na blessure en bereikt net als landgenote tweede ronde

Belgen boven in Hobart: Van Uytvanck wint eerste match na blessure en bereikt net als landgenote tweede ronde

Alison Van Uytvanck heeft weer reden om te lachen. Nadat ze zich in Auckland bezeerde bij een val, vierde ze in Hobart wel haar eerste overwinning in 2019. Eerder op de dag had ook Kirsten Flipkens zich al geplaatst voor de tweede ronode.

Doordat de Duitse Barthel zich terugtrok uit het toernooi, moest Van Uytvanck het opnemen tegen de Amerikaanse Brengle. Het werd een spannende wedstrijd. Van Uytvanck kwam 2-4 en 3-5 achter, maar zette de scheve situatie nog recht. Ook in de tiebreak was er weinig verschil. Onze landgenote benutte dan maar meteen de eerste setbal.

Dat leek het moment te zijn voor Van Uytvanck om door te stomen. Van 3-0 voor ging het in de tweede set toch weer naar 3-3. Bij 4-5 kon de partner van Greet Minnen toch nog een versnelling hoger schakelen. Van Uytvanck zette Brengle zo opzij met 7-6 (7/5) en 7-5 en treft in de tweede ronde de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova.

BELGIE - SLOVAKIJE IN TWEEDE RONDE

Ook Flipkens ging na twee spannende sets een ronde verder. In beide sets dacht haar opponente Jakupovic wellicht dat ze op de goede weg was. De Sloveense speelde haar voorsprong echter telkens kwijt. Flipkens ging tweemaal erop en erover met 6-4 en 7-5. Ook zij neemt het nu op tegen een Slovaakse. Viktoria Kuzmova wacht in de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws