Steve Darcis geniet lof na straffe comeback: "Hij schrijft opnieuw een fantastisch verhaal"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Johan Van Herck deelt een pluim uit aan Steve Darcis na sterke comeback

Steve Darcis geniet lof na straffe comeback: "Hij schrijft opnieuw een fantastisch verhaal"
Foto: © photonews

Steve Darcis heeft indruk gemaakt in de eerste week van 2019. Na meer dan 400 dagen zonder wedstrijd bereikte hij vorige week meteen de halve finale op het ATP-toernooi van Pune. Davis Cup-kapitein Johan Van Herck ziet het graag gebeuren.

Het was toch nogal een verrassing dat de 34-jarige Darcis dat meteen kon na een aanslepende elleboogblessure. "Ik ben zeer blij voor hem", vertelt Van Herck bij Sporza. "Omdat hij pijnvrij is en resultaten boekt. Laat ons hopen dat hij die lijn kan doortrekken in Australië."

Sommigen geloofden na het blessureleed van 'Shark' niet meer in een comeback op het hoogste niveau. "Steve leeft echt voor het tennis en schrijft opnieuw een fantastisch verhaal. Vorig jaar is hij er even tussenuit geweest als speler. Steve heeft Yanina Wickmayer even gecoacht en dat deed hij goed ook."

Davis Cup

"Nu maakt hij bewust weer een keuze voor zijn carrière. Wat hij nu presteert, na die ontgoocheling in de Daviscupfinale, wensen heel veel mensen hem ook toe", blikt Van Herck terug op de verloren finale in 2017 tegen Frankrijk. "Het was heel mooi om te zien."

Binnen enkele weken zakt België met de Davis Cup-selectie af naar Brazilië. Darcis mag zich zo goed als zeker verwachten aan een telefoontje van Van Herck. "Zeker, op Steve kan je altijd rekenen. Met zijn resultaten in India wordt hij een stevige optie voor het Daviscup-duel begin februari in en tegen Brazilië."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws