Loting van de Belgen voor kwalificaties Australian Open bekend, mét Belgisch onderonsje bij de mannen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans bekampen elkaar in kwalificaties Australian Open

Loting van de Belgen voor kwalificaties Australian Open bekend, mét Belgisch onderonsje bij de mannen
Foto: © photonews

In Melbourne is er geloot voor de kwalificaties van de Australian Open. 7 landgenoten trachten zich via de voorrondes naar de hoofdtabel te knokken. Bij de mannen is er zelfs een Belgisch onderonsje.

7 Belgen nemen deel aan de kwalificaties, maar slechts 6 landgenoten zullen zich plaatsen voor de tweede voorronde. Bij de mannen kijken Ruben Bemelmans (ATP 116) en Kimmer Coppejans (ATP 216) elkaar in de ogen, waardoor één Belg al zeker afvalt. 

Arthur De Greef (ATP 200) neemt het dan weer op tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 106), een lastige loting. David Goffin (ATP 22) en Steve Darcis (ATP 315) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. 'Shark' wel dankzij een wildcard. 

Bij de vrouwen nemen er vier Belgische dames deel aan de kwalificaties. Yanina Wickmayer (WTA 126) bekampt de Sloveense Kaja Juvan (WTA 180). Ysaline Bonaventure (WTA 158) moet dan weer de baan op tegen de Britse Naomi Broady (WTA 257).

Kimberley Zimmermann (WTA 244) kijkt dan weer de Kroatische Tereza Mrdeza (WTA 218) in de ogen, terwijl Maryna Zanevska (WTA 219) voorbij de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA 304) probeert te geraken. Drie Belgische vrouwen zijn al zeker van de hoofdtabel in Melbourne: Elise Mertens (WTA 12), Kirsten Flipkens (WTA 49) en Alison Van Uytvanck (WTA 51). 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws