Roland Garros-kampioene heeft geen last van druk: "Ik wil gewoon chillen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Simona Halep blij met haar beslissing om het zonder coach te proberen

Roland Garros-kampioene heeft geen last van druk: "Ik wil gewoon chillen"

De opdracht waar ze voor staat is niet van de poes: terugkeren na een blessure, bevestigen na haar eerste grandslamtitel en dit allemaal zonder coach. Toch is er geen vorm van paniek te bespeuren bij Simona Halep. Ze is tevreden over haar beslissing om het een tijdje zonder coach te proberen.

Haar vorige trainer, Darren Cahill, beëindigde de samenwerking vanwille familiale redenen. "Familie komt altijd op de eerste plaats", zegt Halep op de WTA-site. "Ik begreep het volkomen. We praten nog vaak. Ik heb om advies gevraagd en hij heeft me die gegeven. Het is wel niet helemaal meer hetzelfde, want hij is mijn coach niet meer."

Na enkele drukke jaren is er nu niemand die haar constant pusht. "Ik wil gewoon chillen. Ik heb al genoeg druk gevoeld. Nu wil ik tegenover niemand anders een engagement aangaan. Als je een coach in huis haalt, wil je je best doen voor hem en voor het team. Het is mijn beslising en ik weet niet of het de best mogelijke is, maar ik heb het risico genomen."

Het ging goed met mijn rug tijdens het tussenseizoen 

En dan de blessurelast, hoe zit het daarmee? "Het ging goed met mijn rug tijdens het tussenseizoen. Ik had geen pijn en trainde aan honderd procent. Je weet nooit hoe het zit tot de officiële matchen eraan komen, ik zal komende week dus zien hoe ik mij voel."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws