Roger Federer en Angelique Kerber weten niet wat te denken van nieuwe regel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Federer en Kerber houden zich op de vlakte over tiebreak in beslissende set

Roger Federer en Angelique Kerber weten niet wat te denken van nieuwe regel

Roger Federer en Angelique Kerber draaien al jaren mee, maar behoren nog altijd op de tennistop. Dat lieten ze onlangs nog zien op de Hopman Cup, waar ze hun landen naar de finale loodsten. Ze spraken zich ook uit over het invoeren van een tiebreak in de beslissende set op de Australian Open.

"We zullen de 70-68-score in de vijfde set missen", verwees Federer naar de marathonmatch tussen Isner en Mahut op Wimbledon 2010. "Voor mij is elk format oké", laat de Zwitser optekenen in Times of India. "Als het 6-6 is in de vijfde set, heb je veel kansen gekregen om de match te winnen. Hoe het eindigt, is dus niet zo belangrijk volgens mij."

VIER VERSCHILLENDE FORMATS

Hij kan alleszins wel lachen met de vele innovaties die het tennis doormaakt. "Het grappige is dat we vier verschillende formats hebben in de vier verschillende Slams. Het is belangrijk om jezelf eraan te herinneren welk toernooi je aan het spelen bent."

Federer blijft dus op de vlakte en ook Kerber staat aarzelend tegenover de nieuwe regel. "Ik heb eigenlijk geen idee of ik ervoor ben of niet, we zullen zien. Als je naar Australië komt, moet je echt fit zijn. Het is hier heet en vochtig en daar moet je klaar voor zijn."

VERLOREN TRADITIE

Het zal in elk geval de moeite waard om de eventuele extra tiebreak eens te testen. "Laten we zien hoe het dit jaar uitdraait. Het zal misschien gemakkelijker zijn omdat je energie kan sparen. Aan de andere kant was het een traditie om een set met verschil van twee games te spelen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws