Ex-nummer één trekt na geslaagde Masters goede lijn door in Brisbane
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Karolina Pliskova vloert Lesia Tsurenko in finale Brisbane

Ex-nummer één trekt na geslaagde Masters goede lijn door in Brisbane

Het zou zomaar eens kunnen dat één van de topspeelsters in het vrouwentennis het goede spoor weer helemaal te pakken heeft. Daar was Karolina Pliskova in 2018 wel een tijdje naar op zoek. Aan het eind van het jaar speelde ze wel sterk op de Masters en in Brisbane vierde ze nog eens een toernooizege.

Pliskova, dezer dagen nummer acht op de wereldranglijst, kreeg het in de finale wel niet cadeau van Tsurenko. De Oekraïense won de eerste twee spelletjes. Haar opponente kwam wel terug tot 3-3, maar gaf dan de eigen service blanco uit handen. Tsurenko talmde niet om de eerste set binnen te halen.

TSURENKO KAN NIET UITSERVEREN

Toen zij ook in de tweede set de eerste twee games voor haar rekening nam, leek ze op weg naar een stuntzege. Pliskova reageerde wel meteen, maar hierna werd het toch 2-4 en 3-5 voor Tsurenko. Toen deze de match kon uitserveren, liep het echter helemaal mis. Pliskova knalde naar setwinst door twaalf van de volgende dertien punten te winnen.

De veer brak op dat moment compleet bij Tsurenko. Haar tegenstandster won ook de volgende drie spelletjes: dat waren dus zes games op rij in het voordeel van de Tsjechische. Die stoomde vervolgens door. Zo werd het 4-6, 7-5 en 6-2 voor de ex-nummer één van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws