Roger Federer blijft ongeslagen en heeft eerste prijs al te pakken
Redactie
| 3 reacties

Federer loodst Zwitserland naar tweede zege op rij in Hopman Cup

Roger Federer blijft ongeslagen en heeft eerste prijs al te pakken
Foto: © photonews

Het was dezelfde finale dan vorig jaar en de spanning werd dan ook ten top gedreven. Toch was het met Zwitserland toch opnieuw dezelfde natie die triomfeerde op de Hopman Cup. Voornamelijk met dank aan Roger Federer, die al zijn enkelmatchen op het toernooi won.

De finale ging tussen Zwitserland en Duitsland en zo kregen we bij de mannen een topaffice tussen Roger Federer en Alexander Zverev. Die laatste hield gelijke tred tot 4-4, maar nadien besliste de FedExpress de wedstrijd door vijf spelletjes na mekaar naar zich toe te trekken. Er volgde hierna nog een break. Federer triomfeerde met 6-4 en 6-2.

Bij de dames kon Duitsland met Angelique Kerber wel een sterke troef uitspelen. De drievoudig grandslamkampioene werd danig op de proef gesteld door Belinda Bencic. Nochtans leek de klus geklaard voor Kerber na setwinst en een 3-1-voorsprong in set twee. Bencic kwam nog terug, maar Kerber maakte het af in de tiebreak. Zo werd het 6-4 en 7-6 (8/6).

SPANNEND TOT DE LAATSTE BAL

Het was dus toch het dubbel dat besliste over eindwinst. Beide dubbelduo's trokken elk één set vlot naar zich toe. Vervolgens spande het om de zege, tot aan de laatste bal toe. Het waren dan toch Federer en Bencic die aan het langste eind trokken met 4-0, 1-4 en 4-3. Zo ging de Hopman Cup voor het tweede jaar op rij naar Zwitserland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws