Sprookje loopt ten einde: Kroatisch opslagkanon gunt Steve Darcis geen finaleplek in Pune
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Geen finale voor Steve Darcis op ATP-toernooi van Pune

Sprookje loopt ten einde: Kroatisch opslagkanon gunt Steve Darcis geen finaleplek in Pune
Foto: © photonews

Geen finaleplek voor Steve Darcis op het ATP-toernooi van het Indische Pune. Onze landgenoot was na een beklijvende driesetter niet opgewassen tegen het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic.

De afgelopen dagen leken wel een sprookje voor onze landgenoot Steve Darcis. Na meer dan 400 dagen zonder wedstrijden knokte hij zich naar de halve finales op het ATP-toernooi van Pune. Een primeur, want nooit eerder lukte dat iemand zonder ranking. 

Maar het sprookje liep ten einde in de halve finales. Darcis moest het opnemen tegen ervaren rot en opslagkanon Ivo Karlovic, 39 jaar intussen en afgezakt naar de 100e plek op de ATP-ranking. De Luikenaar wist op voorhand al dat het moeilijk zou worden op de opslagspelletjes van de boomlange Kroaat af te snoepen.

33 aces

Die vrees was gegrond, want Karlovic sloeg liefst 33 aces. De eerste set werd beslist door een tiebreak, 6-7 (3/7). Halverwege de tweede set lukte het de 34-jarige Darcis dan toch om door de opslag van Karlovic te gaan. 'Shark' hield stand en met 6-4 was alles opnieuw te herdoen. 

In de beslissende set was de veer echter al snel gebroken bij onze landgenoot. Karlovic liep in geen tijd uit naar een 1-4 bonus en ondanks weerwerk van Darcis staat de Kroaat na een 3-6 in de finale in Pune. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws