Flipkens volgt voorbeeld van Goffin en staat in halve finales Auckland

Flipkens volgt voorbeeld van Goffin en staat in halve finales Auckland

Wat David Goffin kan in Doha, moet ik ook kunnen in Auckland. Zoiets moet Kirsten Flipkens denken. Ze dubbelt in Nieuw-Zeeland aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson, met wie ze wel vaker een duo vormt. Dat lijkt weer vruchten af te leveren. Ze wonnen hun kwartfinale in twee spannende sets.

Flipkens en Larsson stonden tegenover de Spaanse Arantxa Parra-Santonja en de Zwitserse Jill Belen Teichmann. Onze landgenote en haar dubbelpartner liepen al snel 3-1 uit. Die break voorsprong bleef de hele set staan. Hiervoor moesten ze wel in het zesde spelletje een beslissend punt naar hun hand zetten.

Toen ze in set twee 5-3 voor kwamen, leken Flipkens en Larsson gewonnen spel te hebben. Dat was echter iets te vroeg gejuicht, want hun opponentes maakten er 5-5 van. De volgende twee spelletjes gingen dan wel weer naar de andere kant.

FAVORIET IN HALVE FINALES

Groot was het verschil niet, maar Flipkens en Larsson klaarden de klus dus wel in twee sets met 6-4 en 7-5. In de halve finales zijn ze overigens ook weer de grote favorieten tegen de Nieuw-Zeelandse Paige Mary Hougan en Amerikaanse Tayllor Townsend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws