Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens kennen hun tegenstanders op WTA-toernooi van Hobart
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Alison Van Uytvanck bekampt in eerste ronde in Hobart de Duitse Mona Barthel

Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens kennen hun tegenstanders op WTA-toernooi van Hobart
Foto: © photonews

De blessure van Alison Van Uytvanck lijkt dan toch mee te vallen. De Vlaams-Brabantse speelt volgende week het WTA-toernooi van Hobart nadat ze in haar eerste match in Auckland opgegeven had.

Van Uytvanck (WTA 49) moest begin deze week opgeven in Auckland met een achillespeesblessure na een val in haar eerste wedstrijd. Maar de schade lijkt mee te vallen. De Grimbergse is voorzien voor het WTA-toernooi van het Australische Hobart. 

Daarin treft ze in de eerste ronde de Duitse Mona Barthel, het nummer 77 van de wereld. Beide dames stonden al één keer eerder tegenover elkaar. In 2016 klopte 'Ali' de Duitse op het hardcourt van Parijs: 6-1 en 6-3. De winnares van het duel neemt het op tegen de Russische Evgeniya Rodina (WTA 71) of de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 78).

Flipkens tegen qualifier

Ook Kirsten Flipkens (WTA 47) staat op de hoofdtabel in Hobart, waar Elise Mertens de afgelopen twee edities nog zegevierde. 'Flipper' bekampt in de eerste ronde een kwalificatiespeelster en kijkt bij winst de Hongaarse Timea Babos (WTA 59) of de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 50) in de ogen. 

Met Greet Minnen (WTA 348) probeert er zich nog een derde landgenote zich te plaatsen voor de hoofdtabel. In haar eerste voorronde neemt de partner van Van Uytvanck het op tegen de Britse Katie Boulter (WTA 97). 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws