Winnares van de WTA Finals moet verrassend het onderspit delven in Brisbane

Winnares van de WTA Finals moet verrassend het onderspit delven in Brisbane
Foto: © photonews

Nu ze op het einde van vorig jaar op de WTA Finals haar eerste grote titel behaalde, is de doelstelling van Elina Svitolina om in 2019 door te gaan op hetzelfde elan. Al is er nog veel werk aan de winkel om van haar een topspeelster te maken die regelmatig presteert.

In Brisbane vloog ze er al in de achtste finales uit. Aliaksandra Sasnovich, het nummer dertig van de wereld, was te sterk. In eerste instantie zag de Wit-Russische nog wel een break voorsprong verloren gaan. Bij 4-4 forceerde Sasnovich een nieuwe break en vervolgens kon ze de set uitserveren.

'BAGEL' MAGERE TROOST

Een reactie werd verwacht van Svitolina en die kwam er ook. De Oekraïense liet in de tweede set geen spaander heel van haar opponente. De Masters-kampioene toverde een 'bagel' op het scorebord: een droge 6-0. Ze hoopte ongetwijfeld om nadien erop en erover te gaan.

Zover kwam het echter niet. Sasnovich kreeg opnieuw voet aan de grond en zat met een vroege break opnieuw in het zadel. Het leek er wel op dat ze zelf zou moeten uitserveren, tot Svitolina plots vijf punten op rij verloor. Sasnovich klopte het nummer vier van de wereld zo met 6-4, 0-6 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws