Komt de Australian Open in het gedrang voor Rafael Nadal?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Rafael Nadal past voor het toernooi van Brisbane

Komt de Australian Open in het gedrang voor Rafael Nadal?
Foto: © photonews

Na het blessureleed uit het najaar van 2018 wil Rafael Nadal in 2019 opnieuw terugslaan, maar zijn terugkeer loopt niet van een leien dakje. In die mate zelfs dat hij moet passen voor het toernooi van Brisbane. Zo lijkt het een race tegen de tijd te worden om de Australian Open te halen.

Op een exhibitietoernooi in Abu Dhabi speelde Nadal zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Kevin Anderson klopte hem met 4-6, 6-3 en 6-4. Nadal zegde vervolgens af voor de troostfinale en wegens een dijbeenblessure kan hij ook niet aantreden in Brisbane.

"De dokter heeft aanbevolen om verstek te laten gaan", zegt de Spanjaard vanuit Australië. "Als ik zou spelen, is er een risico dat de pijn zou verergeren. Momenteel is het maar een kleine blessure, maar het kan groter worden als je de spier onder hoge druk zet. Ik wil er staan op de Australian Open."

GEEN BEHOORLIJKE VOORBEREIDING

Allemaal goed en wel, maar dan zal hij zich toch moeten haasten. De Australian Open begint reeds op 14 januari. In elk geval zal Nadal in Melbourne arriveren zonder een behoorlijke voorbereiding. Die andere klepper die bezig is aan een comeback, Andy Murray, verloor in Brisbane van Medvedev.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws