De cijfers van het duel der giganten: meer dan tienduizend toeschouwers, miljoenen kijkers en winst voor Federer
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Roger Federer vloert Serena Williams in 'duel der giganten' op Hopman Cup

De cijfers van het duel der giganten: meer dan tienduizend toeschouwers, miljoenen kijkers en winst voor Federer
Foto: © photonews

Het was de eerste 'tennishappening' van grote allure in 2019, Roger Federer en Serena Williams die het voor het eerst tegen mekaar opnamen. In een gemengd dubbelspel op de Hopman Cup. Federer kan nu alvast zeggen dat hij al zijn wedstrijden tegen Williams gewonnen heeft.

Het was immers de eerste keer dat de speler en speelster die beschouwd worden als (één van) de beste(n) ooit, tegenover mekaar stonden. Met hun beiden zgoed voor 43 grandslamtitels. Aangezien het om een gemengd dubbel ging, deden Frances Tiafoe en Belinda Bencic ook wel hun duit in het zakje. Federer en Bencic haalden het met 4-2 en 4-3.

Dat waren de cijfers op de baan, maar ook die ernaast konden tellen. De Perth Arena zat met 14 064 kijkers afgeladen vol. Miljoenen tv-kijkers zaten voor hun scherm klaar. Een veelvoud aan socialmediagebruikers tweette en postte constant tijdens de loop van de wedstrijd.

GIGANTEN WINNEN ENKELSPELEN

Door de zege van Federer en Bencic haalde Zwitserland het in de ontmoeting met de Verenigde Staten met 2-1. Zowel Federer als Williams hadden immers hun enkelspel gewonnen. Federer deed dat tegen Tiafoe op vlotte wijze, Serena had tegen Bencic wel drie sets nodig.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws